Húsvét

0
1415

Simon, Jóna fia, szeretsz-e engem?
(János 21, 15)

Jézus Krisztus feltámadása után megkeresi az Ő szeretett tanítványait. Teszi ezt azért, hogy csüggedő szívüket megerősítse jelenlétével. Szükségük van mindannyiuknak erre, mivel az események lelkileg megterhelték őket, elbizonytalanodtak, megdermedt a szívük. Hiszen ők látványos győzedelmet vártak, de ?csak? a kereszt diadala volt, amit még akkor nem értenek. S most Jézus el akarja oszlatni kétségeiket. – Meg kell vallanunk, hogy a nyomorúságos időkben mi is így vagyunk, életünk eseményei, a bajok, a betegségek, a gyász fájdalma jócskán megterhelnek minket. Előfordul, hogy kihűl a hitünk, megfáradunk lelkünkben?
Jézus elindul a tanítványaihoz, hogy bátorítsa őket, s közben megkeresi Pétert is és tisztázza vele a legfontosabb kérdést: Simon, Jóna fia, jobban szeretsz- e engem, mint ezek? Simon, Jóna fia, szeretsz- e engem? Jézus a megromlott viszonyt szeretné rendbe tenni. Nagy dolog, hogy Jézus megkeresi Pétert! Jézus a kezdeményező. Rendezni akarja az elromlott kapcsolatot, felfedni Péter érzéseit. Simon, Jóna fia szeretsz-e engem?
Emlékezzünk csak Péter tagadására! Előzőleg még hadakozik a Mesterért. Aztán, amikor ki kellene állnia mellette, a tagadásig jut. S most Jézus megkereste, megszólította, hogy mindent megbeszéljenek. Valami elromlott és helyre kell hozni. Újnak kell kezdődnie!

?Uram, Te mindent tudsz, Te tudod, hogy szeretlek Téged.. -Itt van az új kezdet.
Tőlünk is megkérdezi a Feltámadott Úr: Szeretsz- e engem? Mit mondunk, mi a válaszunk? Jézus a kérdéseivel a megújulás felé akar vinni minket. El kell indulni a múltból a jövő felé. Amikor Jézussal találkozunk, mindig megszépül a múlt, fontos lesz a jelen és világos a jövő. Ő tisztázni szeretné velünk a kapcsolatunkat, megmutatni, hogy Ő nem hagyott el minket soha. Mi vagyunk, akik távol sodródtunk Tőle. Ő mindig visszavár bennünket, Nála kész a kegyelem mindenkor. És visz bennünket a jövő, a cél felé. Ad feladatot, megbízatást. Nekünk pedig hitben, reményben, szeretetben követnünk kell Őt! Így újítson meg bennünket is a mi Urunk, hogy meghalljuk kérdéseit, átgondoljuk feleleteinket, és bátran indulunk utána szívünk összes szeretetével! Ámen.Gera Cs. Hajnalka

                     Áldott Feltámadás Ünnepet!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here