GAZDASÁGÉLÉNKÍTŐ PROGRAM INDUL DUNAPATAJ-SZELIDEN ÉS HARTÁN

0
316

A turizmus szezonális ingadozásának csökkentése érdekében egész évben látogatható Sport és Szabadidő Centrum épül Dunapataj ? Szeliden. A szomszédos településen, Hartán az Önkormányzata vásárolja meg, majd korszerűsítés után működteti a Duna-parti Panoráma Halászcsárdát. A beruházásokhoz a Belügyminisztérium Gazdaságélénkítő Program pályázatán elnyert 200 ? 200 millió forint teremti meg a lehetőséget.

A sikeres pályázatról szólva Dusnoki Csaba, Dunapataj polgármestere elmondta: A szezonhosszabbítást célzó beruházás a már meglévő Turisztikai Fogadóközpont mellett, a Szittyótérre vezető út irányába valósul meg, a 2022. évben. Kialakításra kerül egy bowlingpálya, valamint gyerekek és felnőttek részére játékterem / közösségi terem, melyben egyéb sportjátékokat (billiárd, csocsó,darts, léghoki, rex) lehet majd űzni. Egy olyan közösségi teret kívánunk kialakítani, amely szezontól függetlenül, egész évben nyújt komplex színvonalas szolgáltatást a szabadidő hasznos eltöltéséhez, egyben lehetőséget biztosít különböző rendezvények, családi események megtartására. Az új létesítménnyel új munkahelyek jönnek létre.?

Dollenstein László, Harta polgármestere arról számolt be: ?Önkormányzatunk a pályázati támogatásból egy nemrégiben még működő, gyönyörű dunai környezetben elhelyezkedő éttermet, a hartai Duna-parton, a Felsőzátonyi-szigeten található Panoráma Halászcsárda vásárolja meg, és újítja fel. Ezzel egy bejáratott, a helyiek és a turisták által közkedvelt vendéglátó egység kerül az önkormányzat tulajdonába, mely egyszerre 15 főnek szálláshelyet is tud biztosítani a tetőtérben kialakított szobákban. Az önkormányzat a fejlesztés megvalósításával 6 fő foglalkoztatását vállalja. A megvalósult beruházás fenntartását, üzemeltetését a Hartai Hársfavirág Szociális Központ fogja végezni, vállalkozási tevékenységként.

Hozzászólások

hozzászólás

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here