Még április hónapban Kiskunhalason rendezték meg az országos meghívásos versenyt, a Fazekas Kupát. Az országos hírű tornász nevelési központ most is nagyszerű versenyt rendezett. Mind a szövetségi, mind az iskolai „B” kategóriás tornászok komoly versenyzési feltételek mellett mutatták be gyakorlataikat.
A versenyen nagyon szép eredményeket értek el a kalocsai tornászok is. A szövetségi versenyek terén még megelőzte a verseny az országos bajnokság versenyeit. Ez külö-nösen azért volt fontos, mert új előírt gyakorlatokkal készülünk ezekre a versenyekre. Azért jött jól ez a verseny, mert nem csak azt mutatta meg, hogy hol tartunk a felkészülés-ben, hanem azért is, mert pontosítani lehetett a kérdéses bemutatási lehetőségeket. A verseny számunkra azért volt a legjobb, mert számos sikerélményt nyújtott tornászaink-nak. Volt, aki tovább bővítette éremgyűjteményét, voltak viszont akik először érezték meg a nyakba akasztott érem örömét. A tornászok előírt gyakorlatokat mutattak be, ezek alapján értékelték őket csapat és egyéni szinten is. Az 1-3 helyezett csapat és az 1-6 helyezett egyéni versenyző kapott érmet.
Eredményeink
Szövetségi versenyek:
Gyermek Kezdő korcsoport: 3. helyezett a Kalocsai SE csapata (Botos Gergő Levente, Guti Dániel, Kovács Máté, Rideg Richárd, Sipos Marcell, Zsivica Bence).
Gyermek Haladó korcsoportban: 1. helyezett a Kalocsai SE csapata (Botos János Zalán, Kiss Norbert, Oláh Csongor, Roxin Andor
Zete, Tuzson-Tóth Áron, Tuzson-Tóth Péter).
Egyéni összetettben: 1. helyezett Oláh Csongor, 3. helyezett Tuzson-Tóth Péter, 5. helye-zett Tuzson-Tóth Áron.
Ifjúsági II. osztályban egyéni versenyt rendeztek: 1. helyezett Dömény Örs, 2. helyezett Icsei Lajos, 3. helyezett Ignácz Patrik, mind a Kalocsai SE torna szakosztályához tartoznak.
Iskolai versenyeken „B” kategóriában indultak a versenyzők:
Az I. korcsoportban 2. helyezett a Nagyaszszonyunk Katolikus Intézmény csapata (Guti Dániel, Kovács Máté, Tuzson-Tóth Áron, Zsivica Bence, vendég Botos Gergő Levente, Sipos Marcell).
A II. korcsoportban 4. helyezett a Nagyasszonyunk Katolikus Intézmény csapata (Barna Levente, Tamás Gábor, Roxin Andor Zete, Tuzson-Tóth Péter, Varga Bendegúz).
6. helyezett a Szakmári Általános Iskola csapata (Balázs Tamás, Jakab László Tamás, Lakatos Szilárd Zoltán, Szabó Lőrinc, Pintér Zoltán, vendég Rideg Richárd).
III.-IV. korcsoportban 4. helyezett a Szakmári Általános Iskola csapata (Deák Lajos Sza-bolcs, Farkas Gábor, Kürtök Adorján, Romsics Ádám, Víg Botond, vendég Jéló István).
Felkészítő: Botos János, Dávid Sándor.
Együttműködő testnevelő: Bernáth Zsolt, Kapitány Richárd, Lakatos István.

Hozzászólások

hozzászólás