Equipment for table tennis - racket, ball, table

Karácsony hetében Soltvadkert adott otthont az asztalitenisz diákolimpia megyei döntőjének. 12 asztalon egyidejűleg zajlottak az események, különböző korcsoportban, csapatban és egyéniben egyaránt. Kalocsáról 3 iskola diákjai játszottak az országos döntőbe jutásért, amit 2018 februárjában, Karcagon fognak lebonyolítani.

A középiskolások mezőnyében (V-VI. kcs.) Rogács Erik (Kossuth Zsuzsanna Szakgimnázium és Szakközépiskola) csoportgyőztesként lépett az egyenes kieséses szakaszba, ahol nagy küzdelemben, hátrányból, meccslabdát hárítva jutott a döntőbe. Az utolsó mérkőzés sem volt izgalommentes, de összességében, Erik jó játékkal, megérdemelten, győztesként fejezte be ezt a versenyt, így Ő képviseli majd Bács-Kiskun megyét a megmérettetésen. Ezzel azonban még nem ért véget a sikerek sorozata, hiszen több versenyszámban is érdekeltek voltak a Kalocsai SE asztalitenisz szakosztály játékosai.

Fiú (III-IV. kcs.) csapatversenyben a Nagyasszonyunk Katolikus Intézmény diákjai, Vida Zolta, Győri Martin és Haász Kevin igazi csapategységet mutatva, kétszer is a továbbjutást eldöntő párost nyerve, 2:1 arányban jutottak tovább. A döntőben viszont a legjobb formát mutatva, 2:0-ra verték az ellenfél csapatot, s ezzel Ők is bejutottak az országos döntőbe.

Lány (III-IV. kcs.) csapatversenyben két iskola képviselte Kalocsát. A Nagyasszonyunk Katolikus Iskola csapata, Balogh Zsanett, Szabó Panni és Balogh Adrienn jó játékkal a döntőbe jutott,de itt sajnos kikaptak, így ezüstérmesek lettek.

A Fényi Gyula Általános Iskola csapatát Szarvas Nadin, Varga Flóra és Horváth Elvira képviselték, akik végül a dobogó III. fokára állhattak fel. Lány (III-IV. kcs.) egyéniben Balogh Zsanett a döntőbe jutásért játszhatott, de sajnos vereséget szenvedett és végül III. lett.

Fiú (III-IV.kcs.) egyéniben Vida Zolta is elődöntős volt , és bár remekül játszott, nem jutott döntőbe, bronzérmes lett.

Hozzászólások

hozzászólás

MEGOSZTÁS
Előző cikkKÖZMEGHALLGATÁS – KÖZ NÉLKÜL
Következő cikkKARATE