A Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjrendszer célja az esélyteremtés érdekében a hátrányos helyzetű, szociálisan rászoruló fiatalok felsőfokú tanulmányainak támogatása.

A program keretében olyan szociálisan hátrányos helyzetű felsőoktatásban részt vevő hallgatóknak folyósítható az ösztöndíj, akik a települési önkormányzat illetékességi területén lakóhellyel rendelkeznek, felsőoktatási intézményben (felsőoktatási hallgatói jogviszony keretében) teljes idejű (nappali tagozatos) képzésben vesznek részt (“A” nyomtatvány). Lehetőségük van az érettségi előtt álló, egyetemre felvételizőknek is benyújtani a pályázatot (“B” nyomtatvány).

A többszintű támogatási rendszer pénzügyi fedezetéül három forrás szolgál: a települési önkormányzati, a megyei önkormányzati, valamint – az Emberi Erőforrások Minisztériuma finanszírozásával – a felsőoktatási intézményi költségvetésben megjelenő elkülönített forrás.

A pályázat benyújtásának határideje: 2019. november 5.

Annak, aki szeretné benyújtani a pályázatot, regisztrálni kell a www.emet.gov.hu oldalon az Eper Bursa rendszerben, azt követően ugyanott ki kell töltenie a Bursa megfelelő

(“A” vagy “B”) pályázatát, kinyomtatni a kész jelentkezési lapot a rendszerből, majd a megjelölt kötelező mellékletekkel együtt a Kalocsai Polgármesteri Hivatal 4-es irodájában szükséges leadnia kérelmét november 5-ig.

Hozzászólások

hozzászólás