Újabb kiváló „szentistvános”versenyeredmény

Távoktatás, karantén, digitális feladatok…. a kalocsai Szent István Gimnázium tanulói, még ezekben a különlegesen nehéz napokban is kiváló versenyeredményeket érnek el.

Stefánium I. nevű csapatuk bekerült az Országos Középiskolai Problémamegoldó Verseny döntőjébe, amelyet végül nem tudtak megrendezni, hanem online lebonyolítás mellett döntöttek a szervezők. A megmérettetések januárban, két online fordulóval kezdődtek, ahol történelmi forrásokhoz kapcsolódó tesztfeladatokat kellett megoldani a versenyzőknek. A második forduló után a 12 legjobb eredményt elért csapat jutott be a regionális döntőbe. Ezt a fordulót Szegeden tartották, március 6-án. Itt a Stefánium I. a saját csoportjából első helyen jutott tovább az országos elődöntőbe, melyet április 22-én tartottak a „Zoom” program felületén keresztül. Ide egy új történelmi probléma megoldásával kellett készülniük, ezúttal Horthy Miklós szemszögéből kellett meghozni egy döntést,

Magyarország második világháborúba lépéséről. Innen ismételten az első helyen sikerült bejutniuk a másnap rendezett nagydöntőbe,

ahol három csapattal mérhették össze tudásunkat. Ugyanazt a témát kellett bemutatniuk a zsűrinek, mint amit az elődöntőre készítettek.

Végül a negyedik helyen zárták a versenyt, egy váci és egy pesti gimnázium, illetve a Pécsi Tudományegyetem gyakorló gimnáziuma mögött. A versenyen összesen több mint 300 csapat indult.

A csapat nevében Vörös István Andor 12. C osztályos tanuló mondta el mindezt lapunknak, aki Benkő Gergely és Molnár Gergő csapattársaival egybehangzóan remek élménynek nevezte számukra a versenyt. Amellett, hogy érdekes történelmi témákkal foglalkozhattak, megmutathatták a kreativitásukat is, illetve olyan tudást szerezhettek, amit a későbbiekben is kamatoztathatnak.

Hozzászólások

hozzászólás