Kalocsán adták át az idei kamarai “Mestermunka” díjakat. A szeptember 17-én megtartott ünnepségen – amely egyben a BKM-i Kereskedelmi és Iparkamara új épületének átadó ünnepsége is volt – díjazásra kerültek az innovatív termékeket előállító, illetve szolgáltató cégek munkái is. Elismerésben részesült Fazekas Frigyes által készített, „Ezüst Lovagok” névvel ellátott, kézzel készített arany, ezüst és zafírberakásos biliárd dákó. A biliárd dákó a lovagi kort eleveníti meg mintás arany, ezüst intarzia berakással, egyes részeit zafír, szarvas agancs és bőrborítás díszíti.

Mestermunka díjban részesült, a Márta Zoltán keze munkáját dicsérő „Magyaros felvezető kantár”. A míves terméket lovak bemutatásához, felvezetéséhez használják. Elkészítése során, sallangos bőr csíkok egymáshoz fűzése, szíjazatok összevarrása, hátoldalt történő rejtett varrása történt meg, növényi cserzésű marhabőr alapanyagból. A kantárt mezőhegyesi vésett rézcsatok díszítik.

Mestermunka díj elismerést kapott a kecskeméti székhelyű VER-BAU Építőipari Kft.

 A „MESTERMUNKA” pályázaton bemutatásra került ATLÉTIKAI CENTRUM egy széles összefogással létrehozott, sokak által használható sportkomplexum. Az Atlétikai Centrum Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata megbízásából, Bozsódi Csaba (7.Dimenzió Építésziroda) tervezésével és a VER-BAU Építőipari Kft. kivitelezésével épült meg. Mintegy 14 ezer m2 felületen készült sport tevékenységhez kapcsolódó építmény (például 400 méteres, 8 sávos rekortán futópálya, ugró-, dobó-, és egyéb ügyességi számok lebonyolításához szükséges pályák), melyből kb. 1400 m2 területen fedett sportlétesítmény épült.

Mestermunka különdíj elismerésben részesült a dusnoki székhelyű Sportfisch Kft. A „szigetelő könyök” nevű termék polietilén habból készül, mely fűtéscsövek szigetelésére alkalmas, maximum +102 C fokos közegben. A programozói tudás, a CNC technika – egy  ilyen hiánypótló és egyszerűnek tűnő termék létrehozása során is elengedhetetlen volt. A szigetelő könyök használatával válik a szerelők munkája  esztétikusabbá, mellyel egyúttal csökkentik a csövekben futó víz hőveszteségét is.  A termék természetesen különböző méretekben is megvásárolható és gyorsan felhelyezhető az egyes csővezetékekre. A Mestermunka különdíjat Szegedi József, a cég ügyvezetője, a termék fejlesztője vette át.

Hozzászólások

hozzászólás