Az „Értékeink mentén” munkacímet viselő pályázatot csökkentett költségtartalommal, azaz 500 millió forint helyett, 250 millió forinttal, de megnyerte a kalocsai önkormányzat. A Közösen Kalocsáért Helyi Akció Csoport 2018. január 11-én ült össze, és döntött a forrás felhasználásáról.

A pályázat keretében 129,166 millió forint összegből szabadtéri és fedett rekreációs-, kulturális-, és sportcélú közösségi terek létrehozása, valamint minőségi javítása valósul majd meg. Ennek keretében a Damjanich utcában egy új építésű vízparti közösségi ház épül, valamint felújításra kerül a Fazekas alkotóház, a város játszótereit bővítik, valamint a fiatalok részére streetball, street workout, teqball sp2, gördeszka pálya lesz kialakítva. A pályázatba beépítésre került a sportcsarnok lángálló gumiborítása, valamint 2 db 10 fős sárkányhajó megvásárlása is.
A pályázatban további 83,333 millió forint összegben helyi közösségi kezdeményezések, programok, rendezvények támogatására, rekreációs, kulturális, sport vagy gazdaságfejlesztési célú programok megvalósítására lehetett pályázni. Ezen keretösszegből támogatásban részesülnek a helyi néptánc csoportok, létrehozásra kerül a vállalkozók klubja, szülői eredményességi tréningek kerülnek megrendezésre, valamint további sportcélú és kulturális rendezvények kaphatnak támogatást az elkövetkező években.

Hozzászólások

hozzászólás