A KSE Karate Szakosztálya évről évre kimagaslóan teljesít, állt abban a beszámolóban, mely a KSE évértékelőjén hangzott el. A Szakosztály 2017-ben ünnepelte a megalakulásának 35. évfordulóját.

Az elmúlt évben három- négy csoportban folyt a munka. Minden korcsoport, az egészen kicsi ötéves óvodásoktól, a szenior; 40-50 év feletti gyakorló- és versenyzőkig is megfelelő irányítás és terhelés mellett gyakorolhattak. Húsz versenyzőjük közül 4 válogatott. A szakosztály az előző évek versenyeredményei alapján készülhetett a legnagyobb versenyükre; a Buzau-ban megrendezett Világ Kupára. ahol mind a négy versenyző dobogóra állhatott. (Bessenyei Réka I. hely, Mészáros Lili I. hely Dicsa Dorina II. hely, Szűcs Luca III. hely)

A 20 versenyző 54 dobogós helyezést ért el. Diákolimpia Bajnokok, Országos Bajnokok, hazai és NK Kupák, valamint Világ Kupa helyezettek öregbítették a szakosztály hírnevét. Övvizsgákon a tanuló fokozatok 98%-ban, míg a mesterfokozatok 100%-ban sikeresek voltak. A karate szakosztály mesterei és tagjai minden hónapban szakmai programokat, szemináriumokat szerveztek, vagy azokon vettek részt.

A szakosztály a Keceli Bács Team csapatával közösen, közel 100 fő részvételével immár 6. alkalommal szervezett edzőtábort a Velencei tó partján. A szakosztály több tagja rendszeresen teljesítménytúrákon is kimagaslóan teljesít. Részt vettek városi rendezvényeken, futóversenyeken, karate bemutatókon. A sport mellett az egészséges életmódra nevelés jegyében a karatékák mellett, a szülőket és a pártoló tagokat is rendszeresen bevontuk a programjainkba, több alkalommal szerveztünk gyalog- és kerékpártúrákat, valamint az „Öko-pont” és a Parkgondozó Kft. közös szervezésében, a szakosztály tagjai összegyűjtötték a Ciglédi kertek, Buszpályaudvar és a Miskei úti záportározó környékén eldobált hulladékokat. Köszönet illeti a karatékák kimagasló teljesítményét, az edzők munkáját, a szülők, pártoló tagok, valamint a támogatók; Kalocsa Város Önkormányzata, Quattro Coop Kft., Besép Bau Kft., Fezosza Hungary Kft., Kalo-Méh Trans Kft., Pata József Gépipari Kft. és Tálas Szabolcs segítségét.

Hozzászólások

hozzászólás

MEGOSZTÁS
Előző cikkASZTALITENISZ
Következő cikkMINDIG VAN MELEG KIFLI