A közelmúltban tartott sajtótájékoztatót – egy immár 5 éve futó pályázatról – Simon Zoltán, Kalocsa város alpolgármestere. A 250 milliós támogatási keretből különböző beruházások és közösségi programok valósulhatnak meg. A célokat a civil szféra tagjai határozhatták meg, akik lehetőséget kaptak egy helyi akciócsoport (HACS) létrehozására és ennek keretében a tervek folyamatos egyeztetésére, gyakorlati megvalósítására.

A program részeként Kalocsán, a Damjanich J. utcában, a Vajas melletti telken, egy Vízparti Közösségi Ház valósult meg 78 millió forintból. Megújulhatott a Városi Sporttelep, továbbá a Kubikus Parkban egy „Street Workout” pálya is megépült. Programok tekintetében a Kalocsai Művelődési Központ és Könyvtár gondozásában; a „Legyen a zene

mindenkié” népzenei találkozót szervezték meg, míg a Logikusak Oktatási, Kulturális és Sport Egyesület a kalocsai családok mentális egészségének fejlesztését tűzte ki célul. A Kalocsai Gerillakertész, Szabadidő, Vízi-sport és Környezetvédelmi Egyesület sár-kányhajók beszerzésére és sport programok megvalósítását bonyolítja le. Ugyancsak a projekt keretében valósul meg a Kalocsa Városi Sportcsarnok kulturális célokra való alkalmassá tétele. A kalocsai hagyományőrző egyesületek gondozásában, interaktív programok, többek között a népi kézművesség népszerűsítése, a különböző mesterségek megismertetése a fiatalabb korosztályokkal kerül megszervezésre. A Méhecskék Sport Egyesület helyben megvalósítandó, de a testvérvárosi kapcsolatokat is előmozdító események megszervezését vállalta magára. Ha a vírushelyzet már megengedi, akkor táncházakra is sor kerülhet a jövőben, továbbá a minőségi „Együtt töltött idő” hangsúlyozására is nagy gondot fordítanak a Helyi akció Csoport tagjai. A vírushelyzetre tekintettel a megvalósítási határidők módosítására tett javaslatot az önkormányzat.         

Hozzászólások

hozzászólás