Sajtótájékoztatót tartott dr. Bálint József polgármester december 22-én, ahol újabb nyertes pályázatokról számolt be.

400 millió Ft támogatást nyert új óvoda építésére városunk a 2017 februárjában kiírt TOP-1.4.1-16 kódszámú, „A foglalkoztatás és az életminőség javítása családbarát, munkába állást segítő intézmények, közszolgáltatások fejlesztésével” című pályázati kiírásra benyújtott támogatási igényével.

Bár az elmúlt években folyamatosan voltak kisebb-nagyobb fejlesztések Kalocsa óvodáiban, a Kunszt utcai és az Újvárosi ovik tekintetében elmondható, hogy bővítésük, átalakításuk gazdaságos módon nem volna megoldható, így esetükben más megoldást kellett találnia a város szakembereinek.

A beruházás kapcsán új, 75 férőhellyel rendelkező óvoda épülhet meg az Ifjúsági Ház udvarán. A terület több szempontból is alkalmas a beruházás megvalósítására. Az Ifjúsági Házban található termekben megoldható lesz az ovisok délelőtti sport foglalkoztatása, és rendezvényeiket is megtarthatják a nagyteremben. Az önkormányzati tulajdonú terület frekventált, központi helyen van, nagyságát tekintve pedig megfelel a szükséges óvoda kialakításához.

A támogatási igényt csökkentett tartalommal, 75 fős intézmény építésére nyújtotta be városunk az építőipari árak drasztikus emelkedése miatt, az új épület azonban kiszolgáló helyiségeit (nevelői irodák, étkező, orvosi szoba, stb.) tekintve alkalmas lesz az eredetileg tervezett 150 fő ellátására, így Kalocsa új, 150 fős óvodája önkormányzatunk tervei alapján két ütemben épülne meg. Az elnyert 400 millió forintból lehetőség lesz a Bölcsőde fejlesztésére is, az Ifjúsági Ház épületének felújítására pedig január 31-i határidővel nyújt be pályázatot városunk képviselő-testületi hozzájárulás esetén a Jövőnk Energiája Térségfejlesztési Alapítvány 2017. évi pályázati kiírásának keretében.

További 200 millió forintos, a „Kalocsa Város csapadékvíz-elvezető hálózatának fejlesztésecímű pályázatunk pozitív elbírálásáról is beszámolt sajtótájékoztatóján a polgármester. A fejlesztéssel egy záportározó is kialakításra kerül a Foktői út mellett. A 100%-os támogatási intenzitású beruházásból a Foktői út, a Móra Ferenc utca, a Liszt Ferenc utca, a Németh László utca, a Vörösmarty utca, a Menyhárt László utca, a Katona István utca és a Veres Péter utca érintett részein valósul meg a város csapadékvíz-elvezető hálózatának fejlesztése.

Hozzászólások

hozzászólás