Font Sándor országgyűlési képviselő a közösségi oldalán tette közzé azokat a jó híreket, melyek szerint több járásbeli oktatási intézményben is fejlesztések indulhatnak el.
EFOP 4.1.2 pályázat keretében a Kalocsai Fényi Gyula Általános Iskola infrastrukturális fejlesztése fog megvalósulni, több mint 553 millió Ft értékben. A teljesség igénye nélkül néhány részlet: az iskola elektromos hálózatának teljes felújítása mellett, a jelenleg földszintes kiszolgáló épületre egy újabb szint kerül, ahol szaktantermek, fejlesztő termek kerülnek kialakításra, továbbá egy dráma- és színjáték szakköri terem, színházteremmel kiegészítve!

Az EFOP 3.2.3-17 Digitális környezet fejlesztése a Bajai Tankerületben (ahová Kalocsa is tartozik – szerk.) elnevezésű pályamű is a nyertesek között van! A támogatás összeg közel 110 millió Ft, ami létszámarányosan (tanulói létszám és bevont pedagógusok szerint) oszlik meg 4 iskola között, ebből kettő a mi térségünkben található úgymint a kalocsai Szent István Gimnázium és a Vécsey Károly Általános Iskola és AMI (Solt)

Az iskolák előre elkészített digitális fejlesztési terveinek megfelelően informatikai eszközöket vásárolhatnak (tanári laptopok, interaktív tábla, tanulói tabletek), valamint matematikai és szövegértési kompetenciák fejlesztésére informatikai programcsomagok.

Hozzászólások

hozzászólás

MEGOSZTÁS
Előző cikkKatolikus
Következő cikkFELVÉTELIZŐK FIGYELEM