Az Európai Mobilitási Héthez és az Autómentes Naphoz kapcsolódva Kalocsán is zajlottak programok egy héten keresztül, melyre az anyagiakat egy sikeres pályázat biztosította.

Minden napra jutott program, az iskolákban ehhez kapcsolódó ügyességi programok zajlottak, a nebulósok egy közlekedéssel kapcsolatos mesejátékot adtak elő az egyik óvodában. Az Autómentes nap programjait pedig a Zöldfa utcai óvoda karolja fel már évek óta. A programsorozat fő eleme az autómentes nap és a 2019 perc futás és ötpróba volt szeptember 20-án és 21-én, pénteken és szombaton. Minden óvodából – főként – a nagycsoportosok kerékpárokkal érkeztek a Kubikus parkba, ahol ovitornával kezdtek. Nekik a témához kapcsolódóan egy rajzpályázatot hirdettek, melynek az eredményhirdetésére is pénteken itt került sor. Értékes ajándékokkal díjazták a legügyesebbeket, de minden résztvevő kapott apró ajándékot, ezenkívül minden óvoda egy-egy rollert.

A rajzpályázat helyezettjei:

Különdíjat kapott a Bem apó utcai és a Zöldfa utcai óvodások egy-egy csoportos alkotása, valamint Lakatos Zsófia (Újvárosi óvoda). A 3-4 évesek között: 1. Egyed Zselyke (Nagyasszonyunk ovi), 2. Korsós Csenge (Zöldfa utcai ovi), 3. Kuti Bálint (Csokonai utcai ovi), az 5-6 évesek között: 1. Molnár Aisa Asztrid (Viola utcai ovi), 2. Vágó Vivien (Zöldfa utcai ovi) és Fekete Panna (Kunszt utcai ovi), 3. Sáfrán Nóra és Sütő Péter (mindketten Csokonai ovisok)

Az eredményhirdetés után egy közös kerékpározásra indultak, majd visszatértek az óvodákba.

Ugyanezen a napon, pénteken 10 órakor indult – már főképp felnőtteknek – a 2019 perc futás, kísérőprogramokkal, mely vasárnap este 19.39-kor fejeződött be.

eZs

Hozzászólások

hozzászólás