Készülődve a hamarosan kezdődő asztalitenisz megyei csapatbajnokságra, nyárzáró versenyeken vettünk részt.

2019. augusztus 31-én Lajosmizsén, a Varga Iván emlékversenyen két utánpótlás játékosunk indult az ötven fős  felnőtt mezőnyben. Vida Zolta és Győri Martin először csoportmérkőzéseken küzdöttek a főtáblára jutásért. Zolta veretlenül jutott az egyenes kieséses szakaszba,míg Martin vigaszágon folytathatta a versenyt. Zolta  következő ellenfele az idei, kecskeméti városi bajnokcsapat kapitánya volt.Szoros mérkőzésen maradt alul játékosunk és  az egyéni versenyből kiesett. Martin a vigaszágon öt mérkőzést nyerve aranyérmet szerzett. Az öt felnőtt ellenfele közül a négy közé jutásért volt a legszorosabb, legjobb mérkőzése, itt döntő szettben győzött, a másik négy mérkőzésén szettet sem vesztett. A fiúk párosban is indultak, három győzelem után, a nyolc közé jutásért, döntő szettben kikaptak és kiestek.

Kiskunmajsán szeptember 7-én,a Horváth István asztalitenisz emlékversenyen három játékost indítottunk.

Réfy Mór az újoncok (2008-és utána születettek) között  szerepelt, de csoportjából nem jutott tovább, kiesett.

Győri Martin a  2006-2007-ben születettek között indult. Csoportjából két győzelemmel jutott az egyenes kieséses szakaszba, ahol három újabb sikeres meccs után már döntőt játszhatott. A fináléban szerb ellenfelét 0/1-es hátrányból fordítva 3/1 arányban múlta felül, és megérdemelten állhatott a dobogó legfelső fokára.

Összevont kategória: 2004-2011. Vida Zolta

korcsoportjában (2004-2005) nem indítottak versenyt, mivel kevesen (3 fő) jelentek meg, így ő csak az összevont kategóriában indulhatott. Csoportjából két győzelemmel és egy vereséggel jutott tovább (a későbbi ezüstérmes ,serdülő szerb vetélytársától kapott ki 3/1-re). A főtáblán első mérkőzésén 3/1-re kikapott, a végén aranyat szerző, soltvadkerti Kazi Gergőtől, így kiesett.

Győri Martin az összevont kategóriában, csoportjából 3 győzelemmel jutott tovább. A főtáblán nagyszerű játékot mutatva elődöntőig jutott, ahol Zolta csoport-ellenfele állította meg, így harmadik helyen végzett.

Másnap, szeptember 8-án a ” Pataji Ősz” asztalitenisz versenyen, Dunapatajon versenyzett Martin és Zolta. 11 induló játszott körmérkőzéses rendszerben a ” Pataj bajnoka” címért. Győri Martin: 7 győzelem és 3

vereség – IV. helyezés Vida Zolta: 9 győzelem és 1 vereség – II. helyezés

Farkas Zoltán – edző

Hozzászólások

hozzászólás